Världens sötaste, no doubt!


Ville har hittat kärleken. haha. Jag och familjen har hållt på att fixa med saker på vinden idag. Så hittade jag en låda full med gamla gosedjur och sånt. Nostalgikänslor<3 Hur som helst så gav jag en liten hund till Ville, då han såg väldigt intresserad ut av att se vad det var för något. Och efter det har han inte släppt taget av den. Han sover med den, bär med sig den till matskålen för att äta och om han ska gå på promenad vill han väldigt gärna att den ska med. Han vill ha med sig den överallt. Så sjukt gulligt, så blev bara tvungen att fota dem! Enjoy c:

Moa


Tidsfördriv - Alcatraz

 

Jag har jättesvårt att följa serier av lite olika orsaker. Men i onsdagskväll började jag (av misstag) kolla på denna - Alcaraz. Trodde det var en film först och sen när den bara fortsatte och fortsatte samtidigt som det började komma "det här har hänt tidigare" så började jag förstå, haha. Är inte den allra bästa kanske, men blir ändå så att man fortsätter se :p Väldigt kortfattat så handlar den om att fångarna på ett av de farligaste fängelserna plötsligt förvann och sen 50år senare kommer tillbaka och fortsätter sina illdåd. De på bilden ovan är de som försöker fånga in dem och som även ska lösa mysteriet om vad som egentligen hände på fängelset osvosv. Det jag gillar med serien är just själva "mysteriet" och sen så har jag ju en liten förkärlek till filmer där folk dör brutalt, haha. Det läskigaste (?) är att nästan alla fångar (och andra i serien) ser lite småbra ut och flera är extremt smarta. Överdrivet smarta personer är ju bara helt underbart. Jag tycker det ibörjan är lite uttjatat när det i varje avsnitt mest fokuseras på att det är en fånge som kommer tillbaka som de ska fånga och så håller det på så i några, men sen börjar det handla mer om att se helheten och lista ut det som ligger bakom och då blir det mer intressant. Gillar man lite deckar, drama, mysterie, fängelse skit och är beredd på att se lite blod och brutalitet utan det går för långt så ja :) Jag har sett, jag tror det är 12 avsnitt de senaste två dagarna, haha. Bara för att jag inte haft något bättre för mig xD

 

BEA


Dagens outfit

 


Ja, såhär såg jag ut idag :) Nya kläder, utom tröjan! Jackan är köpt på H&M och både shortsen och tröjan är köpt på Gina Tricot. Sen var ju världens gulligaste Bea snäll och gav mig en ring! Tack Bea<3
Här är den, asfin! c:



Moa


Bea och Moa bakar!


Idag bakade jag och Bea muffins efter skolan. Dem blev goda, inte överraskande goda kanske, men goda! c:

Här kommer receptet:

Muffins:
5 dl vetemjöl
1 ½ dl kakao
3 ägg
25 g margarin
1 dl mjölk
1 dl yoghurt
2 ½ dl strösocker
½ tsk salt
1 ½ dl hackad mörk choklad

Glasyr:
2 dl florsocker
2 ½ msk kakao
1 ½ msk vatten
30 g mörkchoklad
1 krm olja

Dekoration:
Det du har hemma i princip. Srössel mm. funkar jättebra! Vi valde chokladbitar på 6 muffins och dem andra 6 fick kokos.

Gör såhär:
1. Ugn 200 grader.
2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt.
3. Hacka chokladen i små bitar.
4. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt.
5. Smält smöret och rör ner i äggsmeten.
6. Tillsätt mjölken och mjölblandningen.
4. Tillsätt sedan chokladen.
5. Placera ut 12 st muffinsformar på en plåt och fördela smeten i dessa.
6. Grädda i ugnen i 15 min.
7. Glasyr och dekoration: Smält chokladen, tillsätt florsocker, kakao, vatten och olja. Blanda. Innan glasyren hunnit stelna så lägg på din valfria dekoration. Går bra utan också :)

Moa


Dagens :)

BEA

 


Nervööössss chey - Skolångest

Första dagen i skolan på drygt en vecka nu då, var helt okej. Min klass är ju bara så otroligt mysig. Men hade sjukt svårt att sova igår kväll.... Och vaknade flera gånger. Säkert bara för att jag vet hur mycket stress det kommer bli nu. Svårt att få ihop skola och vänner samtidigt som man behöver få ta det lite lugnt ibland också.
Trodde vi skulle ha kemiprov och pluggade som en galning - I onödan. För nu är det alltså på onsdag. Men nationella i spanska hade vi i alla fall! Och kortfattat, det gick riktigt jävla dåligt. Men men. Man kan inte vara bra på allt här i världen.
Idag är jag äckligt nervös över att vi ska ha nationella i svenska imorrn, det muntliga, min favorit............................ Allt som har med att prata att göra är hemskt ju :( Blir ju inte bättre utav att utöver att jag tycker att det är jobbigt att stå där och få fram det jag ska säga så ska man ju få betyg också. Har ju så sjukt högra krav på mig så blir ju bara ångestfyllt det där. Kommer säkert ha svårt att somna ikväll också bara för det </3 Och kom precis på att jag typ ska ha det muntlig i engelska också. Åh, bättre dag finns inte. Vill skjuta upp dagen samtidigt som jag bara vill få den överstökad, problem det där :c

BEA


Känner mig galen

Hela påsklovet har jag suttit och läst i kemiboken. Har läst igenom hela kursen och nu känner jag mig som nån galen vetenskapskvinna :D Just nu pluggar jag också. Dock inte kemi utan nu skriver jag ett tal till det nationella provet i svenska. Tror jag pluggar för mycket :c Fast jag gör inte det egentligen! Behöver plugga mer :s Så sjukt mycket att göra och jag blir så sjukt stressad! I'm going crazy :D 


Moa


Bakning!


Imorse, eller idag ska jag väl skriva, när jag vaknade satte jag igång att baka dessa små praliner! Sjukt goda och mycket enkelt att göra, så jag tycker det är värt att göra någon gång om man känner för nån liten bit choklad och dessutom har lite tid över. För det tog ett tag att göra :)

Receptet:

150 g nötter, jag hade mandel, cashewnötter, jordnötter och hasselnötter. Men det spelar ingen roll vilken sort du väljer. Men är det kryddade nötter tänk på att det måste passa till choklad.
300 g mörk choklad
15 g smör
2 msk florsocker
2 msk vispgrädde

Smält 75 g av chokladen i ett vattenbad och rör sedan ner smör, socker och grädde. Grovhacka alla nötter och blanda ner även dem i chokladsmeten (lämna kvar omkring 2 msk nötter till dekoration)
Droppa teskedar av smeten på något underlag (exempelvis en plåt) och ställ kallt i 2-3 timmar.

Smält resten av chokladen och täck pralinerna med den smälta chokladen. Doppa inte i chokladen utan ta istället en sked och häll över pralinerna. Strö över nötterna som blev över och låt pralinerna sedan stå kallt i 1 timme. Lägg dem gärna i någon slags form då det ser bättre ut! :)

Then eat it! c:

Moa


Ny header!

Så.. Efter en lång, men rolig, dag av jobb med den nya headern så är den äntligen klar! Blev inte mycket vår kanske men vafan, det är rosa och fint så lite glad blir man! :D Hur som helst, alltid kul att få respons så säg vad ni tycker! :)

 

 


Påsklov!

Först och främst:

GLAD PÅSK ALLIHOPA!!!


Imorgon sker detta:

Och jag ska åka skidor!       .........Eller inte, haha.

BEA

 


RSS 2.0