Inspiration/ögongodis :D

BEA


Hola amigos!


Sista spanskalektionen idag, någonsin. Och alltså .. no offence till folk som gillar spanska/pratar spanska/är spansk men jag är rätt glad över det! c: Kan fokusera mer på de ämnen som faktiskt är de jag tänkte att jag vill läsa när jag valde natur. Och det är ju bra :)

Nu ska jag träna lite, sen pluggapluggaplugga tills jag inte orkar plugga mer. Och då ska jag ta och plugga ännu mer! Typ så det går till (y) men är ju trots allt bara två veckor kvar till skolavslutningen. Så sjukt härligt :D

Btw. Det är 17 dagar kvar tills jag och Bea drar till Göteborg för att gå på Metaltown. Fler som ska dit? c:

Moa


Dagens outfit - Wannabe bat(wo)man?

Alla kläder är från Gina Tricot, dock köpta vid olika tillfällen :)

Försökte visa min fina klocka som jag fick av födelsedagspresent igår och som ni ser så gick det väldigt bra...... Sen försökte jag visa att min kofta är genomskinligt på ett bra sätt också, dvs. Genom att stå som en mupp. Det gick däremot lite bättre :D
Ps. Hälsa på min fina hylla som sitter ovanför datorn och som gärna ville vara med :p

Har precis upptäckt att man inte kan göra generadgubbe med mac-tangentbord (?) :c

BEA


Enkel variation

Det är lätt att fastna i sitt "gamla vanliga" när man fixar sig, om ni förstår vad jag menar? Främst för att man glömmer hur lätt det kan vara att variera sig. Därför kommer nu lite bilder som visar flera olika sminkningar där man endast behöver lite eyeliner. Vill man så kan man, förutom att ändra hur man lägger eyelinern, också lägga till och ändra färg på ögonskuggan bakom :)
Inte så svårt med variation ju!


BEA


Min födelsedag idag!

Idag fyller jag alltså 17 år! Dagen började ganska bra då vi strax efter tolv vann eurovision (Y) Men saken är att jag har tänkt mig själv som 17 hela året redan så känns bara konstigt att jag fortfarande är det nu, haha. Inte den märkvärdigaste åldern direkt men ett år närmare döden i alla fall :p

Igår fick jag bestämma mat och då valde jag såklart grillad tonfisk med sallad osv. Det är ju så sjukt gott! Imorse så väcktes jag med frukost på sängen och lite presenter från familjen. Fick Metaltown biljett (ska åka med Moa!), en bok och presentkort på Gina Tricot. Pappa är ju som han är och berättade att han ville att presentkortet skulle vara på exakt 666 kr (för det är ju så coolt enligt honom, haha), när tjejen sedan gjorde fel så ba "nej jag vill inte ha det i så fall".. Fast sen lyckades hon övertala honom genom att skicka med någon extra grej. Så lyckat :p Var liksom bara att hon missade att ta de där sista 6 kronerna.



Ikväll kommer lite släktingar så tills dess ska vi ha fixat tårta och sådär, blir mys :) Tror Moa kanske skulle komma över också :D Sedan, förutom att plugga som en galning så funderar jag på att under veckan åka och köpa hårfärg så att man kan blanda ihop till något roligt. Det kommer nog bli turkost ändå, tror det kan bli nice. Kul att byta också då jag haft lila läänge. Dessutom så kan man ju alltid bara färga om ifall det blir blä :) Enda jobbiga är ju att man måste hålla på att bleka igen nu..... Fast borde ändå göra det snart då jag börjar få utväxt.

BEA


Jag är lite sugen....

BEA

 


Dagens smink

Ögonfranslimmet hade inte riktigt hunnit torka som ni ser ;s men ah, lila och svart!


Gillar att jag alltid höjer ena/båda ögonbrynen när jag fotar också, haha.

BEA


Ego chey


Jag har lite funderingar. Ska göra slingor någon dag snart. Antingen blir det blonda, vita eller röda. Jag har ingen aning om hur jag ska göra :s Vad tycker ni? Och med röda menar jag mörk röd så det inte blir för stark kontrast med det svarta. Det lutar mot blonda. Det är lättare att göra och sliter inte lika mycket på håret som när man bleker sjuttiofem gånger för att få vitt. Haha :) We'll see!

Moa


Hemma hos Moa!



Idag börjar jag och Moa halv ett, då vi inte har någon idrott. Wiho :p Jag är färdigfixad och sitter och myser lite med Moas hund Ville, min bebis <3 (Jag och Moa är verkligen hundmänniskor, till 100% :)) medan Moa håller på att sminka sig. Längtar inte direkt tills vi börjar, är inte på skolhumör :c Men blir kul att träffa klassen ändå så.

Igårkväll var jag och min pappa och såg på bio (min familj kollar jättemycket på bio xD). Vi såg i alla fall Avengers.. Den där när alla Marvinfigurer kommer tillbaka i en och samma film. Som Thor, Captain America, Hulken, Iron man osv. Den var mycket bättre än vad jag trodde, den hade rätt mycket av min humor ändå och det höjer filmen rätt mycket. Älskar verkligen speciellt Iron mans stil, haha. Han är så sköön ;> Men i alla fall, den var bra. Dock inte direkt min typ av film och det var rätt typiska "superhjältefilmen" om ni förstår vad jag menar? Enligt mig så byggdes den ihop väldigt mycket med deras tidigare film Thor, medan det inte var med så mycket av filmerna om de andra. (Man självklart se filmen utan att se filmen Thor.)

BEA


Top 3 lista: TV-serier

Nummer 1: Game of Thrones

Game of Thrones måste jag säga är den bästa serie jag har sett. Den är underbar på alla sätt och vis. Den handlar om olika platser på den fiktiva kontinenten Westeros. Dessa olika platser är fyllda av olika karaktärer som man bara måste älska. Dem är speciella på olika sätt och alla strider dem om en plats på "The Iron Throne" (Den på bilden) och att därav få härska över dem sju konungarikena (Westeros). Serien är dessutom fylld av olika fantasy figurer som några vampyrlika varelser, jättevargar och drakar. Men det som är bra är att det är inte vad dem fokuserar på. Serien handlar om konflikter mellan människorna. Alla fantasy figurer kommer på köpet på sidan av. Vilket jag tycker är väldigt bra gjort! Serien är baserad på böckerna "A Song of Ice and Fire" skriven av författaren George R. R. Martin.

Nummer 2: Dexter

Dexter är en kriminaltekniker, men blod som specialitet. Men enda sen han var ung har han känt ett behov av att döda människor. Men han har samtidigt inte velat göra något ont och därför löser han detta genom att endast döda människor som dödat andra människor. Han är därför en seriemördare som arbetar för polisen och som endast mördar "bad guys". Men detta håller inte alltid. Man får nu följa honom genom hans liv som familjefar, bror, mördare och kriminaltekniker. Spännande och sjukt bra!

Nummer 3: True Blood

True Blood handlar om en servitris vid namn Sookie Stackhouse som bor i staden Bon Temps. Hon har en speciell egenskap - hon kan läsa tankar. Sookie möter en vampyr vid namn Bill Compton och plötsligt vänds hela hennes liv upp och ner. En helt ny värld, full av vampyrer, varulvar, shapeshifters och massa mer, upptäcks och hon dras mellan de olika relationer hon har i sitt liv: vännerna, hennes bror, pojkvännen, familjen... Ingenting är längre sig likt!

Moa


Rätt trevligt när familjen kommer hem

De senaste dagarna har jag varit ensam hemma då min familj åkte till landstället (förutom min brorsa som var i Paris). Som vanligt tycker jag att det är sjukt skönt, inga syskon som skriker och bråkar, inga föräldrar som klagar på att man ska göra si eller så. Höll på att skriva att man kan lyssna på hur hög musik som helst, springa runt i underkläder och såntdär, men sen kom jag på att jag brukar göra det varesig de är hemma eller inte, till viss mån, haha. Men i alla fall. Hur skönt det än är att få vara lite själv så är det ändå härligt när de kommer tillbaka. Eller vad säger ni?

Min familj är jobbig ibland, men att de alla är helt underbara väger över ändå.

När mamma, pappa och Felicia (min syster) kom hem så fick jag en bok. Hungerspelen (y) Har varken läst eller sett den än och den som ska vara sjukt bra ju har jag hört. Sen kom min lillebror hem från Paris också och då fick jag ett fint block, med pennor och sudd. Fick lite godis också :p
Pappa hade dessutom köpt hem lite lökringar och några ostgrejer som han hittade på ica (h)

En ganska lyckad hemkomst av dem, från min sida, hahaha....

BEA

 


Mitt herrskap, det är söndag idag

Tänkte bara påminna er om, ifall ni nu missat det, att det är söndag idag! Den där dagen då man oftast är hemma och gör, vadå? ... 

Hittils idag så har jag bara hunnit göra ingenting, ingenting och tränat lite. Sen har jag varit lite duktig och kvinnlig (?) och satt på en tvättmaskin. Sen nu gör jag det här:



Dvs. Jag äter äcklig halvgammal ceasarsallad (från när Moa sov här), en staark tomatsåsrörawhatever med majs, oliver, bönor och lite annat, saamt så äter jag stekt ägg! Kör alltså vegetarisk style. Väldigt gott. Och så dricker jag massor av vatten, omnomnom. Nu ska jag försöka göra något vettigt, dvs PLUGGA! Woho. Kanske ska tröstäta lite kladdkaka också, haha.

Hoppas ni har en mer händelserik söndag än mig! :p

BEA


Gissa vad jag ska göra nu!

Och nej, jag äger inga ögonbryn för tillfället. Jag är fin ändå. Sluta vara så dömande :(

BEA


Vackert ... Lite inspiration sådär

BEA


Chokladkakor, mums c:



Recept:

125 g smör
Knappt 1 ½ dl strösocker
1 ägg
knappt 1 dl sirap
drygt 6 ½ dl vetemjöl
1 tsk mald ingefära

Dekoration:
200 g mörk choklad (kommer dock inte ihåg exakt hur mycket jag hade så tänk drygt 200 g, ifall det behövs mer)
50 g mjölkchoklad (samma som ovanstående, inte helt säker på hur mycket jag  använde)

Vispa ihop smör och socker så det blir krämigt. Tillsätt ägg och sirap. Sikta i mjöl och ingefära och rör ihop ingredienserna till en fast deg. Låt den sedan stå kallt i 30 min.

Kavla ut degen så den blir 1 cm tjock. Tryck ut kakor med hjälp av kakformar. Gör såhär tills degen är slut. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn i 10 min. (Ugn 180 grader) Låt dem sedan svalna.

Smält den mörka chokladen i ett vattenbad. Doppa sedan kakorna en i taget i den smälta chokladen och lägg på tallrik med bakplåtspapper på. Ställ kakorna kallt tills chokladen stelnat.

Smält mjölkchokladen i ett vattenbad. (Här är det bra att ha en spritspåse men eftersom jag inte har det hemma använde jag mig av en vanlig fryspåse.) Har du spritspåse så fyll den och använd dig sedan av ett fint munstycke och ringla ut mjölchoklad över kakorna. Om du använder dig av en påse så fyll chokladen i ena hörnet av påsen. Använd dig sedan av något litet och vasst som du använder dig av för att sticka hål i påsen. Sedan är det bara att ringla ut chokladen över kakorna.

Ställ kakorna kallt tills all choklad har stelnat och servera sen! :)

Moa


Äntligen!


Sleepover hos Bea!

Såå, sitter här hemma hos Bea och lyssnar på Deth Cab for Cutie och myser lite. Vi har handlat mat, lagat mat och ätit mat.




Maten: Pepparbiff, potatisgratäng, ceasarsallad och Bea-sås! Omnomnomnom c: Somrigt och gott!

 

Nu ska vi sätta oss och kolla på en film och tjocka oss med glass och dammsugare! Sen kanske en sommarkvälls promenad eller något, vem vet. Efter det är det bums i säng! c:

Moa


På bio - Dark Shadows


Var på bio igårkväll tillsammans med systern min. Vi hade massor av godis och en extreeemt stor dricka, blev jättemycket över xD Tror vi var lite för inne i filmen för vi såg nämligen på filmen Dark Shadows. Jag älskar Tim Burton och jag älskar Johnny Depp... Så ja :) De är så begåvade ;> Men i alla fall, den var väldigt bra. Dock var den lite skum ibland, haha. Tyckte egentligen att det räckte med en vampyr och häxa, sen när det kom spöken så blev det lite njä.... Men det visade sig bli bra till slut ändå ^^ Fast personligen gillade jag nästan häxan mer än andra tjejen.. Personerna i filmerna väljer alltid fel :c inte okej. Men filmen hade verkligen allt! Kärlek, sorg, drama, humor osv. Som vanligt med Tim Burtons filmer så var miljön sådär sagolik samtidigt som den var verklig, om ni förstår vad jag menar? Det var så fint. Huset de bor i är så sjukt vackert, skulle gärna bo där :c

Kan hur som helst rekomendera att se filmen!

Trailern:


BEA


Lite sådär småkär ;$


--> Tequila Star <--

 

Älskar smyckena, glasögonen, allt. Så underbar stil på det! Och var tvungen att ha med bilden från deras startsida, som ni ser här ovan. Föör.... Jag bara älskar den! Den lila färgen är omnomnom.


BEA

 


Work in progress ...



Jag älskar att teckna, rita, måla.. Allt sånt. Gör det så fort jag får tid över. Men om det är något jag inte har lagt mycket tid på, då är det att rita människor. Djur och natur är det jag övat mest på och det som jag tycker är roligast. Även övernaturligt som drakar och vampyrer. Men när det kommer till att rita av människor får jag aldrig riktigt till det som jag vill ha det. Men det är sjukt kul ändå! Studera hur ansikten ser ut osv. och sen försöka få ner det på papper. Dem här två bilderna är några jag är mer nöjd med än andra, dock är jag inte helt nöjd. Plus att jag inte alls är klar! Som rubriken säger: Work in progress!
För er som inte ser: Rihanna till vänster och Bea till höger. Ritade av Bea i mitt skolblock, därav linjerna som går rakt över. Väldigt synd men kan inte göra något åt det nu.

Det som behöver fixas just nu är framför allt skuggorna. Är inte nöjd med dem alls. Speciellt skuggor på armar och kläder. Men grunden är jag ändå rätt nöjd med :)

Moa


Hade sängkompis inatt <3

Wera kom hit igår och har nu precis åkt :( Vi har kollat på flera filmer t.ex. This means war! Den var braa. Det är den där filmen med agentena som börjar tävla om en tjej ;> Sen har vi spelat något "tjejspel" på datorn med min syrra, spelat kort, ätit chips/kladdkaka, bakat scones, pratat om massa konstiga saker som tänder och ja sådant, som vanligt, osv. Var trevligt i alla fall :p

Delar med mig av en gammal och mycket vacker bild på oss!

 

Nu har jag lite saker som jag borde ta och göra om jag ska hinna idag.... Skulle vara skönt om man kunde hitta på något resten av de lediga dagarna utan att behöva stressa över plugg och såntdär tråkigt ;s Imorgon ska troligen min familj dra till landet medan jag stannar hemma och typ... PLuggaar, som vanligt xD Kommer bli så tyst utan dem ju! Men ändå rätt skönt. Moa kanske sover här om jag har tur :) Det blir kul.


















BEA


Bara lite kort: helgen

 


Min pappa fyllde hela 40år den 10e maj så nu i helgen den 12e så hade han sin fest :) Först var det släkten som kom och åt och sen kom hans kompisar osv. Jag stannade bara ett tag och hjälpte till ett tag och sen flydde jag hem till Moa, haha. Var lite för mycket okänt folk för mig. Det kom 40-50st tror jag det var och jag hade ingen aning om vilka de allra flesta var så ja ;s Men iaf, grattis till pappa! Hade jättemysigt hos Moa också. Vi gick på en lång promenad i mörkret och pratade masor, vi såg på film, moffade i oss choklad och bara segade. Sen sov vi jävligt gott, var så extremt trött efter att ha stått och fixat i ordning 5 kladdkakor åt pappa och alla. (Blev 2st över såklart xD mer till mig!)


Sen har jag också lovat att lägga upp bilder på Uffe, som fick uppdraget att vara kock ;> Var grymt god mat!


BEA


Äkta vänskap!

Höll tal i svenskan om vänskap för ett tag sen och då fick det också bli lite bilder på mig och Moa då våran vänskap är awesome, haha ;> så tänkte bara dela med mig av det även fast Moa kommer sura lite på mig då vi är så otroligt fina på de flesta bilderna :p

Jag och Moa har växt upp och utvecklats tillsammans. Vi har alltid funnits för varandra och lyckats hålla ihop i alla dessa år. Jag har redan tillbringat fler år med än utan henne och så vill jag att det ska förbli. Har ingen aning vad jag skulle göra utan henne liksom.

Kan inte tänka mig ett liv utan min bästa vän!

BEA


Myspys


Var sjuukt trött och hade alldeles för tråkigt igår så bestämde mig för att se på film. Började med We need to talk about Kevin och sen bara råkade det bli så att jag kollade på The vow också. Båda var faktiskt bra, men på olika sätt då de är väldigt olika....

We need to talk about Kevin är en drama/thriller. Väldigt väldigt kortfattat, då jag tycker att man helt enkelt egentligen bara borde se filmen då den är väldigt bra: Man får följa mamman genom Kevins uppväxt. Hon märker tidigt att han inte är som andra barn och kämpar för att förstå honom. Trots att hon såg tydliga tecken på att allting inte stod rätt till så hade hon inte väntat sig det som hände sen.... *damdamdam* haha. Låter rätt tråkigt och om man inte gillar någonting förutom actionfilmer så kanske det inte är något man borde se. Men älskar man lite sånadär speciella filmer så är den bra! :) Man får helt enkelt följa (genom mammans ögon) hur pojken, Kevin, växer upp och hur han är osv. Men sen också lite hur hans mamma har det efter det som hänt.

The vow är en kärleksfilm, baserad på en sann historia! Ett par råkar ut för en bilolycka och tjejen hamnar i koma. När tjejen vaknar upp så har hon inget minne av de senaste åren och då inte heller mannen hon är gift med. Filmen går ut på att killen, så otroligt gullig som han är, försöker få tjejen att minnas och vinna tillbaka hennes hjärta. Det går lite upp och ner som i de flesta kärleksfilmer och det är både sorgligt och lyckligt osv. Typisk kärleksfilm typ :p Den var bra i alla fall.

Personligen skulle jag säga att We need to talk about Kevin var klart bäst av dem två, skulle nog ge den 4-5 av 5 (på imdb har den 7.7/10 tror jag) medan the vow typ 3 ½ av 5 (den har 6.6/10). Men det beror som sagt lite på vad man föredrar för sorts film också :)

Kevin är ju hyffsat snygg dessutom ;>

BEA

 


Ännu mer shopping

Älskar att shoppa, lite för mycket. Är bra på att spara pengarna när jag vet att jag måste, men kan jag så köper jag gärna upp dem, haha. Jag som redan har massor av kläder som ligger i min garderob, som bara använts typ 1 gång, om ens det........ Funderat på att sälja lite men är så mycket jag vill ha kvar, även fast jag inte använder det. Så blir lite svårt. Men får väl ta tag i det på riktigt någon gång.


Lyckats samla ihop lite nytt senaste dagarna. Tröjan och shortsen köpte jag idag och resten förra veckan + en rosa klänning. Fått ett par skor av mor min också :)


BEA

 


RSS 2.0